Spørsmål og svar

Dr. Bachs blomstermedisin til dyr

Trine Møller BFRAP

Spørsmål og svar

Er det trygt å ta?

Blomstermedisin inneholder ingen biokjemiske virkestoffer og kan brukes sammen med annen behandling. De er fremstilt naturlig ved å ta uttrekk av blomster, busker og trær. Blomstermedisin er enkelt å bruke og uten bivirkninger.


Hvor raskt vil man se resultater?

Ved akutte situasjoner kan det være nok å gi Rescue Remedy eller et eneste Bach middel i noen timer eller i noen få dager.

Når det dreier seg om en kronisk tilstand bør middelet brukes i minst to uker. Noen ganger kan det være nødvendig å bruke det i et par måneder eller mer.


Kan alle dyr ta blomstermedisin?

Ja, blomstermedisin er trygt for alle dyr både tamme og ville, og også små fugler og akvariefisk.


Hvor ofte må blomstermedisin tas?

Minimumsdosen er 4 dråper 4 ganger om dagen. Men  ytterlige doser kan inntas hvis nødvendig. Blomstermedisin kan ikke overdoseres.

Det anbefales å ta dosene så jevnt som mulig utover dagen, gjerne først og sist på dagen og i mellom måltidene. Mat og drikke forstyrrer ikke virkningen av remediene.

Ved akutte situasjoner som ved traumer eller sjokk, kan man gi Rescue Remedy  hvert femte minutt (eller hyppigere) til situasjonen bedrer seg.


Hvordan gir man dråpene til dyr?

Det enkleste er å dryppe dråpene på en godbit og gi til dyret. I situasjoner hvor det er vanskelig, kan man smøre dråpene rundt munnen, på ørene eller under potene på dyret. Man kan også dryppe dråpene i dyrets drikkevann, men dette vil ikke gi en full dosering da dyr sjelden drikker opp hele skålen.


Hvor lang holdbarhet er det på dråpene?

I kjøleskap holder dråpene i flere måneder. Om det blir bakterievekst i flasken skal dråpene ikke brukes. Man ser dette ved å holde flasken mot lys, væsken skal være klar, er den derimot grumsete skal den ikke brukes.

Det er viktig å holde pipetten ren for å unngå bakterievekst. Så pass på at den ikke kommer i kontakt med hud eller godbiter.


Hvor lenge rekker en behandlingsflaske?

Ved mimimumsdosering holder en behandlingsflaske på 20 ml til bruk i 3-4 uker.Kontakt meg gjerne om du har andre spørsmål.